MH Psychologen

Tarieven

Bij het invoeren van de nieuwe Zorgwet in januari 2014 is bepaald dat wanneer een behandeling voor vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking komt er niet langer meer per consult wordt gerekend, maar dat er met zorgzwaartepakketten wordt gewerkt. Op basis van de ernst van de klachten wordt er een zorgzwaartepakket geopend. Dit betekent dat ook indien u de behandeling voortijdig onderbreekt, het volledige bedrag in rekening wordt gebracht.

Wanneer uw klacht niet voor vergoeding in aanmerking komt kunt u toch behandeling volgen. De kosten worden dan per consult bij u in rekening gebracht.

Klachten die door de zorgverzekeraar zijn uitgesloten van vergoeding zijn onder andere partner-relatieproblematiek, ouder-kindrelatieproblematiek en arbeidsgerelateerde klachten. Bij de laatste categorie ligt de zorgplicht bij de werkgever. U kunt uw werkgever hier op wijzen.

Om onduidelijkheden te voorkomen adviseren wij om van tevoren contact op te nemen met de zorgverzekeraar, zodat je weet wat je vergoed krijgt. Om de behandelingen vergoed te krijgen is een verwijsbrief van de huisarts nodig.
MH psychologen heeft met de meeste zorgverzekeraars exclusief Menzis, AZIVO, Hema, Anderzorg, De Frieslandverzekeringen, Promovendum, Besured, National Academic, Ipti Q life en Atlas Insurance een contract afgesloten. U kunt op deze website onder het kopje kwaliteitsstatuut de volledige lijst met gecontracteerde zorgverzekeraars bekijken.

Behandeling

Een consult heeft de duur van 45 minuten en zijn vrijgesteld van btw

  • OVP niet basispakketzorg consult: 85,-
  • OVP niet basispakketzorg dubbelconsult 170,-
Coaching

Een coachingsgesprek heeft de duur van 60 minuten

per consult: 121,-  inclusief btw

Mediation

Het mediationtarief bedraagt 181,50- per uur, inclusief btw.

Tarieven

Tarieven bij behandeling vergoed door de zorgverzekeraar

De tarieven 2019 zijn van toepassing op zorgtrajecten die gestart zijn in 2019. De tarieven zijn zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) en kunnen per zorgverzekeraar iets afwijken:

Prestatiecode    Omschrijving
 Tarief 2019
180001 Basis GGZ Kort €     507,62
180002 Basis GGZ Middel €     864,92
180003 Basis GGZ Intensief € 1.365,25
180004 Basis GGZ Chronisch € 1.251,70
180005 Onvolledig Traject €     207,19

Elk van deze prestaties omvat het geheel van activiteiten en zorg, passend bij het cliëntprofiel.

MH psychologen heeft met de volgende zorgverzekeraars een contract.

DSW zorgverzekeraar, Stad Holland zorgverzekeraar, InTwente zorgverzekeraar

CZ-OHRA-Delta Lloyd

VGZ zorgverzekeraar, IZZ zorgverzekeraar, IZA zorgverzekeraar, Zorgverzekeraar UMC, Univé Zorg, VGZ Cares

Zilveren Kruis Achmea Zorgverzeringen, OZF Achmea Zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, FBTO Zorgverzekeringen, AGIS zorgverzekeringen, Avero Achmea Zorgverzekeringen, Nedaco B.V./Caresco B.V., IAK Volmacht B.V., Aevitae B.V., Turien&co. Assuradeuren.

PNO zorg, VvAA zorgverzekering, ONVZ zorgverzekeraar, De Amersfoortse Verzekeringen, DITZO zorgverzekering, BeterDichtbij, Salland Zorgverzekeringen, Hollandzorg, Energiek, Salland ZorgDirect, Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar, Caresco (ASR ziektekosten), IAK Volmacht (ASR Ziektekosten), Aevitae (ASR ziektekosten), Turien&Co (ASR ziektekosten.